Hoe is de veiligheid van mijn gegevens gewaarborgd?

De beveiliging van het DVP-systeem en de servers voldoet aan de eisen die gesteld worden vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Inloggen op de DVP-portal kan alleen met een geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord. Daarnaast wordt per mail aan iedere gebruiker een extra inlogcode toegestuurd om in te loggen. De rechten van een gebruiker zijn vervolgens binnen de DVP-portal afgeschermd.

Bedrijven kunnen elkaars gegevens niet inzien. Bij het invoeren van nieuwe medewerkers is het wel mogelijk om te zoeken naar bestaande medewerkers in de DVP-portal (om te voorkomen dat je een dubbel account aanmaakt). Je krijgt dan naam, geboortedatum, huidige werkgever en DVP-pasnummer te zien. Overige gegevens, zoals bijvoorbeeld certificaten en bevoegdheden zijn op dat moment niet zichtbaar.