Hoe kan ik aan- en afmelden met de DVP-app?

Aan- en afmelden voor werkzaamheden gaat nu vaak via een papieren intekenlijst of een specifieke toegangspas. Deze aanwezigheidsregistratie (dus niet de urenregistratie) is ook mogelijk met de DVP-app. Of het aan- en afmelden met de DVP-app gebeurt, bepaalt een bedrijf zelf. Lees hier wie rechten kunnen krijgen voor het aan- en afmelden met de DVP-app.

Aanmelden
Voordat een persoon met een veiligheidstaak medewerkers gaat aanmelden, vult hij de betreffende WBI-code of werklocatie in op de app. Om een medewerker aan te melden, hoeft hij na het scannen van de DVP-pas alleen nog op de knop ‘Aanmelden’ te drukken. De medewerker wordt dan in dezelfde handeling aangemeld en geregistreerd op een aanwezigheidslijst.

Afmelden
Een medewerker afmelden voor werkzaamheden kan door op ‘Afmelden’ te drukken na het scannen van zijn DVP-pas. Het kan ook handmatig. Handmatig afmelden gaat via de eerder opgebouwde aanwezigheidslijst in de DVP-app. Iedereen die eerder is aangemeld op een WBI-code/werklocatie staat hier op alfabetische volgorde in. Door te scrollen in deze lijst kan een medewerker worden opgezocht, geselecteerd en direct worden afgemeld.