Is het voor mij noodzakelijk de DVP-app te downloaden?

Het is niet voor iedereen noodzakelijk om in het bezit te zijn van een smartphone en hierop de DVP-app te installeren. Voor de mensen die voorheen het papieren Bewijs van Toegang en het papieren veiligheidspaspoort controleerden is dit wel van belang. Zij scannen nu een DVP-pas met de DVP-app op hun smartphone. Veiligheidsinspecteurs kunnen naast het controleren van het DVP op toegang en certificaten, met de DVP-app ook onveilig gedrag melden.