Wat is een key-user?

Elk bedrijf dat zich laat registreren in de DVP-database, moet ook een key-user (mandaat beheerder) opgeven. Dit is de hoofdgebruiker van de DVP-portal en tevens het eerste aanspreekpunt voor de DVP-organisatie. De key-user houdt de gegevens van zowel het bedrijf als de medewerkers up-to-date.

Een key-user hoeft zelf niet in het bezit te zijn van een DVP-pas of deze te gebruiken, maar moet wel geregistreerd zijn in de DVP-database met een e-mailadres om te kunnen inloggen in de DVP-portal. 

Wie key-user is van jouw organisatie, kun je vinden door naar de overzichtspagina te navigeren via het groene menu aan de linkerzijde van de portal. Op de overzichtspagina vind je aan de rechterzijde de bedrijfsgegevens en het e-mailadres van de key-user.

Rechten
Als een nieuw bedrijf zich laat registreren in de DVP-database, maakt de helpdesk de key-user aan met de volgende rechten:

  • Organisatiegegevens aanpassen
  • Pashouders aan- en afmelden op projectlocatie
  • Administrateur
  • Mandaat beheerder

Deeltaken
Binnen het takenpakket van de key-user zijn vier deeltaken te onderscheiden met eigen taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden:

De key-user kan de rechten voor de laatste drie deeltaken ook aan anderen toekennen, zodat zij (een deel van) deze deeltaken ook kunnen uitvoeren.